'Pedopartij' heft zichzelf op

Door: NOS.nl, http://nos.nl/artikel/143967-pedopartij-heft-zichzelf-op.html
Datum: maandag, 15 maart 2010

De PNVD, de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit heeft zichzelf opgeheven. De partij die opkwam voor de rechten van pedofielen kreeg te weinig handtekeningen om mee te mogen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Vier jaar geleden was dat ook al niet gelukt. Om aan de verkiezingen mee te kunnen doen, zijn 570 handtekeningen nodig van mensen die de beginselen van de partij ondersteunen.

Volgens voorzitter Marthijn Uittenbogaard waren slechts tientallen mensen daartoe bereid. "Er is zo'n hetze tegen ons gevoerd. Heel veel mensen geloofden er daarom niet in of waren bang zich bij ons aan te sluiten."

Inhoudelijke debatten
Het bestuur van de PNVD heeft een beetje het gevoel dat het de partij is vergaan als de CD. "Er werd veel over de partijen gesproken, maar veel inhoudelijke debatten waren er niet mogelijk."

De website van de PNVD blijft als archief online.


Audio

'We kregen heel veel doodsbedreigingen'

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit heeft zichzelf ontbonden. De partij die opkwam voor de rechten van pedofielen... kreeg te weinig handtekeningen om mee te mogen doen aan de Tweede Kamer verkiezingen. Vier jaar geleden was dat ook al niet gelukt. Een gesprek met Marthijn Uittenbogaard.

R10_pedopartij.mp3