2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 de PNVD op Twitter


Donderdag 13 december 2007
Vonnis bodemprocedure

Wij hebben zojuist vernomen dat een rechter op 5 december uitspraak heeft gedaan in het kader van de bodemprocedure die was gestart door een vrouw die de PNVD onrechtmatig wilde laten verklaren. (Kijk voor de stukken bij: 30 mei 2007, 31 januari 2007 en 20 oktober 2006.) De uitkomst: mevrouw is niet-ontvankelijk. Overigens liet ze haar kantoorgenoten de procedure voeren. ("Mijn naam is Martine Rietjens. [...] Vanuit mijn kantoor KŁhn Advocaten werk ik in verschillende rechtsgebieden, [...].") Rietjens is een paar duizend euro proceskosten armer; wij werken in alle rust toe naar de volgende verkiezingen.


Donderdag 6 december 2007
Nippon TV Japan

Vanuit het buitenland blijft er interesse bestaan voor de PNVD. Na eerdere interviews voor bijvoorbeeld Engelse (BBC en Reuters), Tjechische, Franse (2x), Italiaanse (2x) en Noorse tv-zenders, was vandaag het Japanse Nippon Television Network (NTV) aan de beurt. Zoals meestal het geval is spraken bestuursleden Van den Berg en Uittenbogaard met de buitenlandse televisie-onderneming. Het interview met NTV kan worden bijgeschreven op de lijst van media-optredens, waarop ook vele tijdschriften (o.m. Grieks, Russisch, meerdere Belgische) en kranten (o.m. Frans (2x), Noors, Mexicaans, Russisch) staan.


Donderdag 29 november 2007
Weigering door sportschool

Bedrijven en instellingen blijven de PNVD en haar bestuursleden regelmatig diensten weigeren om, zoals dan wordt gesteld, "reputatieschade te voorkomen". Om klachten over discriminatie te vermijden - als in de voorwaarden niet al staat dat ze iedereen mogen weigeren zonder uitleg - dekken organisaties zich altijd in door te stellen: dit is geen ongeoorloofd onderscheid; het zou een te groot bedrijfsrisico inhouden. De Jonge werd hedenavond blijkbaar herkend toen hij zich voor fitness wilde aanmelden bij Jagyba, en hij werd geweigerd. De PNVD vindt overigens dat discriminatie toegestaan zou moeten zijn, behalve door de overheid. Dan is het o.m. niet meer zo schijnheilig als nu, dat alleen het discrimineren van verschoppelingen wordt gedoogd.


Woensdag 28 november 2007
Verbieden en lokken

Na kinderen worden ook volwassenen steeds meer onderdrukt. Er komen steeds meer geboden en verboden bij. Een greep uit wat politici willen verbieden: roken in cafťs, paddo's, pooiers, prostitutie onder 21 jaar, games (Blood & Honour, Manhunt), virtuele kinderporno, dierenseks, onze partij, blowen in het openbaar, herdrukken Mein Kampf en godslastering. Het handhaven vindt verder steeds meer plaats door te lokken: lokfietsen, lokhomo's, lokhoeren, lokauto's, lokwoningen, lokgraffiti en lokoma's (tegen zakkenrollers). De PNVD wil niets weten van al deze verboden en is ook tegen lokken.


Zondag 25 november 2007
Stroomstootwapens

Politieagenten krijgen een nieuw dienstpistool, dat Ter Horst in 2009 wil aanschaffen. Er komt ook een onderzoek naar de mogelijkheid een stroomstootwapen (stun gun) aan te schaffen. Hiermee kan een verdachte onder stroom worden gezet. Een bekend type stroomstootwapen is de Taser. Stroomstootwapens zijn controversieel, o.m. door de doden en gewonden (brandwonden en -plekken) die erdoor vielen, en het Comitť tegen Folteringen van de VN heeft al verklaard dat taseren een vorm van folteren is die dodelijk kan zijn. Ondertussen werkt het bedrijf Taser International aan 'zelfdenkende' robots die worden voorzien van stroomstootwapens. Agenten grijpen in Amerika gemakkelijk naar hun stroomstootwapens, zoals te zien is op YouTube filmpjes (1, 2, enzovoort). Niet alleen gebruiken agenten stroomstoten als dwangmiddel, ze begrijpen ook regelmatig niet dat een persoon die getaserd is moeilijker bepaalde bevelen kan opvolgen. Er zijn zelfs taferelen bekend waarbij agenten tijdens het taseren bevelen: "Sta op!" Wordt Nederland ook een politiestaat en gaan deze incidenten straks ook hier plaatsvinden?


Zaterdag 24 november 2007
Anonimiteit, privacy, beveiliging

De wereld lijkt steeds meer op een grote gevangenis, waarin iedereen constant in de gaten wordt gehouden. Ook het internet is steeds minder een baken van vrijheid. Steeds meer internetters gebruiken daarom, al of niet bewust, programmatuur die ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie niet 'op straat' terecht komt. Journalisten en burgers van repressieve regimes kunnen bijvoorbeeld The Onion Router (TOR) gebruiken om informatie in te winnen of te verspreiden. Ook van minder obscure software, zoals GnuPG en Skype, is bekend dat die nieuwsgierige aagjes op een afstand kunnen houden. Helaas creŽren deze programma's ook een vorm van schijn-veiligheid, en gebruikers zien soms over het hoofd dat anonimiteit geen privacy garandeert. Het TOR netwerk anonimiseert, maar is relatief gemakkelijk te phishen, dus het encrypten van informatie blijft soms noodzakelijk. Verstrekt het bedrijf Skype Limited echt geen informatie aan bepaalde overheden? En kunnen die overheden niet meer dan ze ons zeggen? Draait er een keylogger op je computer? Is er een microfoontje of cameraatje opgehangen in je computerkamer? De overheid kruipt steeds meer in je hoofd.


Donderdag 22 november 2007
Censuur op internet

Vrijheid van meningsuiting is een zeer belangrijk recht, want hiermee kunnen andere rechten verkregen worden dan wel behouden blijven. In de oude media heerst veel censuur. Afwijkende meningen (en de argumenten daarvoor) worden niet gehoord, waardoor er al gauw een verkeerd beeld ontstaat over bepaalde onderwerpen. De nieuwe media, zoals internetforums en -blogs, plegen helaas ook censuur. Zo is PNVD-voorzitter Uittenbogaard o.a. geband op FOK! ("Error #62 Je hebt geen rechten om hier te posten. Weet je niet waarom dat is, mail naar frontpage@fok.nl voor vragen.") en op GeenStijl ("Of je bent gebanned. Of je moet gewoon eens even wat minder achter elkaar commenten. [...]"). Politieke partijen zijn tegenwoordig ook als de dood voor relletjes; ze willen alles in de hand houden en Tweede Kamerleden zijn verworden tot stemvee. Veel politieke partijen hebben geen forum op hun website; hebben ze dat wel, dan plegen ze veelvuldig censuur. De PNVD is niet bang voor het vrije woord; verwelkomt dat juist.


Dinsdag 20 november 2007
Marihuana en kanker

Waarom worden er in Nederland ongeveer 6000 hennepkwekerijen ontmanteld per jaar, terwijl uit onderzoek keer op keer de potentie van marihuana (wiet, cannabis) blijkt? Kan marihuana als ingrediŽnt bij het koken of bakken de mens helpen bij het gevecht tegen kanker? In ieder geval zijn er positieve geluiden in de strijd tegen o.m. borst- (1), hersen- (1, 2; tumoren), en longkanker (1). Onderzoek naar de positieve kanten van marihuanagebruik blijft echter helaas beperkt. Wist u overigens dat het budget van het National Cancer Institute (NCI) van de Amerikaanse overheid in 2007 nog geen 5 miljard dollar is? Een fors bedrag, maar gering in verhouding tot de kosten voor hun oorlog in Irak: hetzelfde bedrag, maar dan per maand.

Zondag 18 november 2007
Van Dollar naar Amero?


Wat is er met de dollar aan de hand? Iran wil olie in andere valuta, zoals de euro, kunnen verhandelen; voorspeld wordt dat de gevolgen van een kredietcrisis dramatisch kunnen zijn; de val van de dollar lijkt niet te stuiten. Wat ons opvalt is dat niemand spreekt over wie er gebaat zou zijn bij zo'n crisis, noch over de impact die het zou hebben als een North American Union (Canada, VS & Mexico) eventueel zou overstappen op de Amero.


Dinsdag 30 oktober 2007
Aangifte tegen stopkindersex.nu

PNVD-voorzitter Uittenbogaard heeft vandaag aangifte gedaan tegen stopkindersex.nu, omdat die website de indruk wekt dat hij een veroordeelde pedofiel zou zijn. Zie ons persbericht van 30 oktober. Op 31 oktober was het her en der in de media. (on-line, cache)


Zaterdag 6 oktober 2007
Actie PvdA congres | Vrijspraak bedreiging | Uitspraak RvdJ

Enkele PNVD'ers reisden n.a.v. een oproep tot actie tijdens het PvdA-congres voor een referendum i.v.m. een nieuw Europees verdrag af naar Amsterdam. De PNVD is niet blij met het vooruitzicht van een logge en machtige Europese Unie, en vindt tevens dat het kabinet liegt over dat bij het (minimaal) aanpassen van het verdrag is geluisterd naar het volk. Er waren bij het congres vooral veel CNV'ers en FNV'ers i.v.m. het ontslagrecht. In totaal voerden maar 9 mensen actie voor het houden van een referendum.


Nadat eerder twee personen werden veroordeeld i.v.m. bedreigingen van PNVD'ers (zie 18 mei) werd gisteren een ander persoon vrijgesproken. (on-line, cache) Andere personen moeten nog voorkomen.


Drie dagen later, op 9 oktober, werd de uitspraak vastgesteld inzake de klacht tegen DAG. (on-line, cache)


Maandag 1 oktober 2007
Interview Datum

In het Oostenrijkse tijdschrift Datum (url, wiki) van oktober staat een kort interview met De Jonge. Niet alleen Nederlandse, maar ook buitenlandse journalisten informeren nog regelmatig naar de standpunten van de PNVD; veelal enkel naar de standpunten m.b.t. pedofilie.


Zondag 9 september 2007
Oproep tot meedenken

Voor de verandering een oproep op de weblog. Zijn er punten die naar uw mening in een toekomstig nieuw partijprogramma (en mogelijk in het verkiezingsprogramma van 2011 - 2015) van de PNVD opgenomen zouden moeten worden? Vanaf vandaag kunt u uw stem hierover laten horen op een apart hiervoor aangemaakt gedeelte op het on-line forum van de PNVD.


Vrijdag 17 augustus 2007
COC Werkgroep Politiek

De COC Werkgroep Politiek deelt ons streven om in de wetgeving tot een 12-jaargrens te komen voor seksuele contacten. Zie ons persbericht van 17 augustus.


Donderdag 9 augustus 2007
Hypocriet Nederland

Genuanceerd stukje over de hypocrisie van vele Nederlanders. (Uit: Sp!ts, 9 augustus)


Woensdag 1 augustus 2007
CGB en de Awgb

De Commissie Gelijke Behandeling begrijpt niet wat De Jonge schreef (zie ook 7 en 10 juli) en heeft geen zin om mee te denken, dus er zal (voor de zoveelste keer) gezocht worden naar een advocaat; dit keer voor een zaak tegen de staat.


Maandag 30 juli 2007
'Anti-religiepartij'

In de media was begin deze week het nodige te lezen over de anti-religie standpunten van de PNVD. In ieder geval begrijpt iedereen nu dat wij ten strijde blijven trekken om onze idealen gerealiseerd te krijgen. (Sp!ts: on-line, cache; Novum: on-line, cache)


Woensdag 18 juli 2007
Klacht naar RvdJ

De Jonge heeft vandaag een klaagschrift verstuurd aan de Raad voor de Journalistiek n.a.v. een artikel in de krant DAG. Een rechtszaak zal mogelijk volgen. In ieder geval werd er op 19 juli een rectificatie geplaatst in de betreffende krant. Op 7 september was er v.a. 14.15 uur een zitting van de RvdJ ten kantore van de NVJ, waarbij De Jonge aanwezig was, alsook de auteur van het artikel en de hoofdredacteur van DAG. Een uitspraak volgt binnen 4 tot 6 weken na die datum.


Dinsdag 10 juli 2007
Reactie naar CGB

De Jonge heeft vandaag een reactie verstuurd aan de Commissie Gelijke Behandeling.


Zaterdag 7 juli 2007
Commissie Gelijke Behandeling

Alvorens de rechtszaak tegen het College van Bestuur van de Universiteit Leiden zal starten, informeerde De Jonge deze week bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die commissie stelt geen onderzoek te kunnen instellen omdat De Jonge onderscheid aanvoerde op basis van zijn gerichtheid. Hij zal zijn verzoek toelichten door aan te dragen dat er naar zijn mening indirect onderscheid wordt gemaakt (Awgb, artikel 1c), dat direct onderscheid tot gevolg heeft op grond van zijn levensovertuiging (Awgb, artikel 1b). Wordt vervolgd dus.


Dinsdag 12 juni 2007
Universiteit Leiden | UvA

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden ziet het niet zitten als De Jonge aan hun universiteit komt studeren. (ANP: on-line, cache; Novum: on-line, cache) Zie ook de stukjes van Mare (on-line, cache) en het Leidsch Dagblad. (cache) Op 26 augustus was opnieuw her en der in het nieuws dat het besluit zal worden aangevochten. (on-line, cache) Zie verder het stukje van Trouw, twee dagen later. (on-line, cache)


Enige tijd later weigerde ook de UvA om De Jonge in te schrijven, zo blijkt uit hun schrijven (deel 1, deel 2).


Donderdag 31 mei 2007
Interview JiBulletin

JiBulletin publiceerde in mei 2007 een interessant interview met de PNVD. (on-line (PDF), cache (tekst))


Woensdag 30 mei 2007
Tweede Ronde

Op 30 mei was er een rolzitting alwaar Hamer namens de PNVD reageerde met een Conclusie van Dupliek (hier) op de Conclusie van Repliek van Rietjens' advocaat (hier). Zie tevens de Conclusie van Dupliek van de Staat der Nederlanden (hier).


Dinsdag 22 mei 2007
Ruit Van den Berg

Naast het gezeur van de politie (zie 22 februari) vond (waarschijnlijk) een familielid van de jongen het afgelopen nacht blijkbaar nodig om bij Van den Berg een ruit te mollen. Als scherven geluk brengen moeten wij ondertussen een zeer gelukkige tijd tegemoet gaan.


Vrijdag 18 mei 2007
Eerste veroordelingen

Een persoon die De Jonge bedreigde is veroordeeld. Een ander persoon die Uittenbogaard bedreigde is ook veroordeeld. Beide personen gaan in hoger beroep, maar in ieder geval wordt hiermee alvast duidelijk gemaakt dat wij (en de politie) werk maken van geweld en bedreigingen aan ons adres. Meer rechtszaken zullen volgen.


Woensdag 16 mei 2007
Groen Links

Ook Groen Links wil niet begrijpen waartoe we oproepen, zo moge blijken uit hun reactie op ons laatste schrijven.


Zondag 6 mei 2007
Wie herkent deze idioot?

Vandaag is het de zesde dag dat iemand bij Uittenbogaard ruiten kapot maakt (zie 30 april voor meer informatie). Nog steeds is er geen enkele politicus of opiniemaker die zich publiekelijk tegen het geweld uitspreekt. Dit keer is het gefilmd. Zie verder de YouTube video van Uittenbogaard. Oh, en mocht iemand de idioot in de foto hier rechts herkennen; we horen het graag. Op 11 mei schrijft het Leidsch Dagblad over de aanslagen.


Vrijdag 4 mei 2007
Balkenende en CDA hypocriet

Balkenende schrijft aan Marten Fortuyn: "Uw broer bezat het karakter en de moed om tegen de heersende trend van opinies in te gaan. Hij heeft zaken aan de orde gesteld die te lang onderbelicht waren gebleven." Super hypocriet natuurlijk, want ondertussen willen Balkenende en het CDA onze partij verbieden. (Al in ons persbericht van 14 september 2006 zetten wij uiteen waarom het CDA een gevaar is voor de democratie.)


Dinsdag 1 mei 2007
Pim Fortuyn Foundation

De Pim Fortuyn Foundation is geen knip voor de neus waard, zo moge blijken uit hun reactie op ons laatste schrijven.


Maandag 30 april 2007
Meer kapotte ruiten

Afgelopen nacht rond 3.15 uur vloog bij Uittenbogaard door vuurwerk een ruit in diggelen. De nacht ervoor werd al een poging ondernomen met een vuurwerkbom (gigantische knal). Eerder werden bij Uittenbogaard al ruiten kapot gegooid op 8 februari 2007, 1 januari 2007, 3 oktober 2006 en 20 september 2006.


Dinsdag 17 april 2007
Uitspraak zaak De Jonge

Van de zaak 'College van Bestuur vs. De Jonge' is nu het volledige dossier on-line. Her en der in de media berichten hierover, bijvoorbeeld bij BNR Nieuwsradio. (on-line, cache) Zie tevens het recente interview van De Jonge met Campus TV. (website, filmpje) Verder plaatste Mare een artikel over de kwestie. (on-line, cache) Campus TV peilde enkele dagen daarna de stemming in Leiden. (website, filmpje)


Zaterdag 14 april 2007
Religie in Nederland

Uit recent onderzoek (zie tabel) blijkt dat steeds minder mensen een voorstander zijn van een hechte band tussen politiek en religie, en dat het aantal atheÔsten en agnosten toeneemt. De PNVD vindt dit positief nieuws. Het percentage mensen dat specifiek religie belangrijk vindt voor waarden en normen (74%) is echter nog altijd veel te hoog. De PNVD zal over enkele maanden - met het oog op de verkiezingen van 2011 - wederom nadrukkelijk publiekelijk de strijd aangaan met georganiseerde religies. In het vorige Definitief Verkiezingsprogramma stonden reeds enkele standpunten van ons hierover:
  • 6.22 Vrijheid van godsdienst niet apart in de wetgeving. (En die vrijheid mag nooit onvrijheid voor andersdenkenden inhouden.)
  • 10.1 Basisscholen mogen niet gebaseerd zijn op een religieuze grondslag.
  • 11.3 De overheid verplicht enkele vakken op basis- en middelbare scholen. (Onder meer "Sceptisch Denken".)
  • 13.2 Op de omroepen van het publieke bestel wordt gestemd. (Het huidige, ondemocratische systeem bevoordeelt religieuze omroepen.)
  • 16.9 Er worden geen of zo min mogelijk subsidies gegeven. (Onder meer niet aan religieuze organisaties.)
  • 20.11 De tekst "God zij met ons" moet verdwijnen van de 2-euromunt.
Religie in Nederland
in %
196619962007
Noemt zich gelovig: 6762
Rooms Katholiek:  16
Protestant:  14
Moslim:  6
New Age:  2
Humanist:  10
Ietsist:31 36
AtheÔst:61014
Agnost:16 26
Gelooft in persoonlijk god:47 24
Gelooft in een hemel:  21
Gelooft in een leven na de dood:564540
Gaat bijna elke week naar kerk:502116
Voorstander hechte band politiek/religie:34 15
Kerk belangrijke informatiebron: 6542
Kerken moeten behouden blijven: 8578
Religie belangrijk voor waarden & normen:  74
Bron: Verschillende publicaties over het in opdracht van Kruispunt door Gerard Dekker uitgevoerde onderzoek voor 'God in Nederland'.


Maandag 2 april 2007
Vaticaanstad

Het Vaticaan misbruikt onze partij in zijn strijd tegen homorechten. (on-line, cache)


Donderdag 22 februari 2007
Bemoeierigheid politie

De politie van Haarlem denkt weer eens te moeten ingrijpen. (on-line, cache)


Zaterdag 10 februari 2007
Oproep tot uitspreken

Het PNVD-bestuur heeft mevrouw Halsema (fractievoorzitter GroenLinks) en het bestuur van de Pim Fortuyn Foundation (PFF) opgeroepen zich publiekelijk uit te spreken tegen het aanhoudende geweld en de bedreigingen aan hun adres. Zie het persbericht van 10 februari.


Donderdag 8 februari 2007
Meer kapotte ruiten

Overdag zijn opnieuw ruiten ingegooid bij Uittenbogaard. Drie ruiten aan de voorzijde van de woning moesten eraan geloven. 's Avonds werd een vierde ruit ingegooid. Ondertussen zijn wij nog altijd in afwachting van politici en opiniemakers die zich publiekelijk uitspreken tegen het geweld aan ons adres. Doordat zij dit niet doen is er in Nederland een klimaat ontstaan waarin het gevaarlijk is om controversiŽle meningen te uiten.


Woensdag 31 januari 2007
Zitting rechtszaak 3

Vandaag was de eerste zitting n.a.v. de dagvaarding voor een bodemprocedure door mevrouw Rietjens (zie 20 oktober 2006). Zowel de PNVD als de Staat der Nederlanden maken in hun Conclusie van Antwoord (terecht) gehakt van wat mevrouw Rietjens schrijft over haar eisen, verweren en gronden.


Vrijdag 12 januari 2007
Studie De Jonge

Vandaag vond vanaf 14.00 uur in het Paleis van Justitie te Den Haag de zitting plaats naar aanleiding van het door De Jonge ingediende beroep bij het College van Beroep voor het hoger onderwijs tegen het besluit van de Radboud Universiteit Nijmegen om zijn inschrijving ongedaan te maken. (Zie voor wat hieraan vooraf ging: 2-4 september en 15/24 juni.) Uitspraak binnen 2 maanden.


Maandag 1 januari 2007
Wederom scherven

Afgelopen nacht werden er voor de zoveelste keer (zie ook 15 en 29 september 2006 en 3 oktober 2006) ruiten ingegooid bij Uittenbogaard.

2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 de PNVD op Twitter

------------------------------------------------------
Copyright © 2004-2010 PNVD