2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 de PNVD op Twitter

Nederlands

Woensdag 31 december 2008
Hamer overleden / Komrij onbetrouwbaar

foto: Gerard Hamer.
Gerard Hamer, de advocaat die tweemaal glansrijk het bestaansrecht van de PNVD verdedigde (zie 17 juli 2006 en 13 december 2007) is op 29 december plotseling overleden op 54 jarige leeftijd. Hamer werd vooral bekend als voorvechter van klanten die in zijn ogen onrechtvaardig werden behandeld door de overheid.
Op 17 september 2008 hield Gerrit Komrij de Mosselezing. PNVD-voorzitter Uittenbogaard was er aanwezig en hij vroeg Komrij na afloop of die bereid was zich door de PNVD te laten interviewen. Komrij zegde dit toe en zei op die toezegging niet terug te zullen komen. Sinds dat moment heeft Uittenbogaard naar Komrij geschreven en geë-maild, maar enkel kwam er per e-mail deze melding terug: "Helaas is de heer Komrij niet in staat op uw verzoek in te gaan."
foto: Gerrit Komrij.

English

Wednesday 31 December 2008
Hamer dies / Komrij unreliable

photo: Gerard Hamer.
Gerard Hamer, the lawyer who successfully defended PNVD's right to exist twice (see 17 July 2006 and 13 December 2007) has suddenly died at the age of 54 on 29 December. Hamer became well-known as a champion for clients who in his opinion were treated unjustly by the government.
On 17 September 2008, (Dutch novelist) Gerrit Komrij gave the Mosse Lecture. PNVD chairman Uittenbogaard was present and afterwards he asked Komrij if he was willing to be interviewed by the PNVD. Komrij agreed to this and said he would live up to his promise. Since that moment Uittenbogaard has written and e-mailed to Komrij, but the only response that came back via e-mail was: "Unfortunately, mister Komrij is unable to accede to your request."
photo: Gerrit Komrij.

Nederlands

Donderdag 11 december 2008
Server problemen

foto: Brandmelder.
De afgelopen 3 dagen (vanaf maandagochtend) was onze website niet bereikbaar, doordat de server figuurlijk in brand stond. Er werd namelijk een SYN-flood DDoS-aanval op die computer uitgevoerd middels een botnet. We hopen dat verdere problemen uitblijven en dat de PNVD-website weer als vanouds bereikbaar is en blijft.

English

Thursday 11 December 2008
Server Problems

photo: Fire Alarm Call Point.
The last 3 days (since Monday morning) our website has been down, because the server was figuratively on fire. This was caused by a SYN-flood DDoS attack by a botnet that had hit that computer. We hope there won't be any further problems and that the PNVD website is and will be as accessible as it used to be.

Nederlands

Zaterdag 29 november 2008
JouwMaarten (Drechtstad FM)

PNVD-voorzitter Uittenbogaard was vandaag te gast bij het radioprogramma JouwMaarten, van Drechtstad FM. Een opname van het tweegesprek is beschikbaar als download in lage (6,4 MB) en in hoge (26 MB) kwaliteit. Onderwerp van gesprek was pedofilie en de hetze daaromtrent.

English

Saturday 29 November 2008
JouwMaarten (Drechtstad FM)

Today, PNVD chairman Uittenbogaard was the guest on the radio show JouwMaarten, of Drechtstad FM. A recording of the Dutch dialogue is available for download in low (6.4 MB) and in high (26 MB) quality. Topics of conversation were pedophilia and the witch-hunt that is taking place.


Zaterdag 15 november 2008
Naar het EHRM

afbeelding: Fragment van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad.
Studentenblad ANS herinnerde recent studenten van de Nijmeegse universiteit eraan dat PNVD-secretaris De Jonge er weggestuurd is. (Zie het fragment links.) De strekking van hun artikel Breken met de bisschoppen (pag. 4 & 5) is duidelijk: "De tijd is aangebroken om de kerk definitief de rug toe te keren." Aangezien De Jonge zich gediscrimineerd voelt nu ook twee andere, openbare universiteiten hem hebben geweigerd (zie 12 juni 2007; 20 juni 2008) en dit volgens het CBho terecht is, legt hij een klacht neer bij het EHRM. Zijn advocaat bevestigt: "Naar aanleiding van onze bespreking [...] bericht ik u dat ik uw kwestie zal voorleggen voor het Europese Hof voor de rechten van de mens." Het laatste woord over deze kwestie is dus nog niet gezegd. (Er kwam nog een procedure tussendoor; zie 19 november 2009.)


Zaterdag 11 oktober 2008
Volksopstand 2008

Vandaag waren vier PNVD'ers aanwezig bij Volksopstand 2008. Nadat we ons spandoek (zie plaatje rechts) ontvouwden, ontstond er na één minuut tumult. Anarchisten vielen ons spandoek aan en bedreigden ons: "Gaan jullie zelf niet weg, dan helpen we een handje." Nadat het doek opnieuw werd aangevallen en meer bedreigingen vielen, zei de politie tegen ons: "U moet het spandoek sluiten en vertrekken, of we arresteren u. Wij moeten de orde handhaven." Twee PNVD'ers moesten zich identificeren en hun woonadres opgeven. De PNVD is van mening dat zij gewoon had moeten kunnen blijven en dat de politie de agressors had moeten wegsturen. Ons spandoek ging immers over dataretentie en de EU grondwet; niet over off-topic issues.

FOK! plaatste een stukje over dit voorval. (on-line, cache) De demonstratie zelf was overigens geen succes. Het was stil op het plein en de sprekers waren onverstandig gekozen.
foto: Politieagenten bij Volksopstand 2008.
foto: Spandoek van de PNVD.
foto: Enkele aanwezigen Volksopstand 2008.


Woensdag 24 september 2008
Terugkeer ex-zedendelinquenten

De terugkeer van (pedoseksuele) ex-zedendelinquenten in de maatschappij is momenteel een 'hot issue'. Zowel burgers als politici laten proefballonnetjes op over het vergezellen van die terugkeer met maatregelen. Ons wordt met enige regelmaat gevraagd, met name door studenten Journalistiek, wat we van de verschillende maatregelen vinden. » lees verder


Vrijdag 29 augustus 2008
VPRO bang voor kritiek?

Op 7 september 2006 was De Jonge te gast bij het tv-programma De Staat van Verwarring van de VPRO. Die aflevering lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Alle afleveringen van het programma staan on-line, behalve deze. Dat blijkt geen foutje te zijn, want ook het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid mag de aflevering niet verspreiden. (Zie hun brief erover, rechts van deze tekst.) Presentator Pieter Jouke weet van niets. Volgens De Jonge houdt de VPRO de aflevering welbewust verborgen. Op zijn brief aan de VPRO, die ook rechts van deze tekst te vinden is, ontving hij geen antwoord.
scan: Brief van Beeld en Geluid.
scan: Brief aan de VPRO.


Donderdag 28 augustus 2008
Kijkje achter de schermen

plaatje: Statistieken van www.pnvd.nl.
Deze website, www.pnvd.nl, heeft tot nog toe in totaal een kleine 17 miljoen hits mogen ontvangen. We geven u een kijkje achter de schermen middels het plaatje dat u links van deze tekst vindt.


Dinsdag 26 augustus 2008
Engelse vertalingen

Deze website heeft sinds kort ook een Engels gedeelte. Dat gedeelte is vandaag aangevuld met een link naar de Engelse vertaling van het volledige partijprogramma van mei 2006. Een Duitse vertaling werd al eerder aan de website toegevoegd. Aan de Engelse vertaling van het meest recente programma, dat van mei 2008, wordt gewerkt.


Maandag 25 augustus 2008
PNVD aan NVSH

Recentelijk plaatste de NVSH op haar website een stukje over de studieperikelen van De Jonge. (on-line, cache) De Jonge ergert zich eraan dat de NVSH voortdurend stelt geen heil te zien in de PNVD en hij heeft daarover vandaag een brief gestuurd aan de NVSH.


Donderdag 21 augustus 2008
Uittenbogaard bij BBC en Veronica

PNVD-voorzitter Uittenbogaard was gisteren te gast bij World Have Your Say, een live radioprogramma van BBC World Service. Het ging er onder meer over of (en hoe) pedoseksuelen kunnen terugkeren in de samenleving na een veroordeling. Het programma is ondertussen te downloaden (23 MB) en er is over na te praten. Een maand of 3 geleden sprak Uittenbogaard over hetzelfde onderwerp bij Lange Frans stelt Kamervragen, een tv-programma van Veronica. Ook die uitzending staat on-line.


Vrijdag 15 augustus 2008
XS4ALL vooralsnog tolerant

Op de website van Computable verscheen begin deze maand een interview met de scheidend technisch directeur van XS4ALL, Simon Hania. XS4ALL, een internetprovider en dochteronderneming van KPN, host onder meer de website van de PNVD. Deze internetprovider stelt zich vooralsnog tolerant op ten opzichte van controversiële klanten, wat de PNVD vanzelfsprekend waardeert. Een citaat uit het vraaggesprek:

Wat was de laatste felle discussie met KPN?
Rond de website van de PNVD, de pedopartij. Iedereen vond: zo'n klant moet je weigeren. Ons standpunt was: je kunt niet zonder te weten wat ze gaan publiceren, hen de deur al wijzen. Dat hebben we stevig moeten verdedigen binnen KPN. Onze uitleg werd geaccepteerd. Xs4all heeft die ruimte.


Zaterdag 26 juli 2008
Liegen Van Hertum | Ingezonden brief

foto: Uittenbogaard voor politieauto's Aalsmeer.
Aangezien wij proberen op onze weblog het aantal berichten over Van Hertum te beperken, na de aandacht die ze in 2006 kreeg (zie: 10 juni/27 september/7 november), schreven we in 2007 slechts één keer over haar (zie: 30 oktober). Bij deze de eerste keer in 2008. Van Hertum heeft aangifte gedaan omdat PNVD-voorzitter Uittenbogaard op televisie over haar zei dat ze heel vaak liegt. Uittenbogaard werd ontboden op het politiebureau van Aalsmeer, alwaar hij vandaag aanwezig was. (Men dreigde dat als hij niet zou komen er een arrestatieteam ingezet zou worden.) De politie heeft hij een document overhandigd met de pakkende titel "Yvonne van Hertum liegt heel vaak".


In de Metro van gisteren (25 juli) stond trouwens op pagina 7 een ingezonden brief van Uittenbogaard over een heel ander onderwerp: het al of niet mogen roken in kroegen. (on-line, cache)


Maandag 23 juni 2008
Opnieuw flyeraars in Leiden

scan: Flyer NNE (1/2). scan: Flyer NNE (2/2).
Afgelopen zaterdag (21 juni), omstreeks 17.40 uur, flyerden enkele personen van de Nieuwe Nationale Eenheid (NNE) rond het huis van Uittenbogaard. Scans van de flyers vindt u links van deze tekst, foto's van de personen (en de door hen gebruikte auto) rechts. De flyertekst is vergelijkbaar met de tekst die (sympathisanten van) Voorpost er ooit verspreidde(n) (zie 15 september 2006). Uittenbogaard zal waarschijnlijk aangifte gaan doen tegen de flyeraars.
foto: Flyeraar NNE (1/4). foto: Flyeraar NNE (2/4). foto: Flyeraar NNE (3/4). foto: Flyeraar NNE (4/4). foto: Auto van een NNE'er.


Vrijdag 20 juni 2008
Uitspraak zaak De Jonge

Het College van Beroep voor het hoger onderwijs (CBho) heeft vandaag het beroep van De Jonge ongegrond verklaard. Hun uitspraak was vandaag flink in het nieuws. (ANP: on-line, cache; Novum: on-line, cache) In ons persbericht van 20 juni laat De Jonge weten naar het EHRM te gaan. De voorspelling in Mare #34 (van 19 juni) blijkt onjuist. (on-line, cache) Het faculteitsbestuur kan dat stukje overigens niet waarderen, zo blijkt uit een door hen rondgestuurde e-mail (gevonden via Campus TV). Op 25 juni is het volledige dossier (excl. EHRM-procedure) on-line gezet. De Universiteit Leiden is opgelucht over de uitspraak. (on-line, cache)


Woensdag 11 juni 2008
Weblog De Jonge

De Jonge is een weblog gestart, genaamd Doorvragers Nieuwsportaal. Het plan is dat er vanaf heden interessant nieuws geplaatst wordt, inclusief achtergronden. De toekomst zal uitwijzen hoe boeiend de weblog wordt.


Donderdag 29 mei 2008
Nieuw programma

Twee jaar na de oprichting van de PNVD is er een nieuw partijprogramma. In het persbericht van 29 mei vindt u aanvullende informatie, over onder meer onze plannen voor de toekomst en de planning daarvan. Er is en wordt keihard gewerkt om de PNVD in 2011 in de Kamer te krijgen. Voorgaande was vandaag her en der in de media. (on-line, cache)


Woensdag 28 mei 2008
Over een veroordeling | Zitting CBho

Een veroordeling voor bedreiging van Uittenbogaard (zie 18 mei 2007) is in hoger beroep gehandhaafd.
Update 24 maart 2011: voor een veroordeling voor bedreiging van De Jonge (zie ook 18 mei 2007) geldt hetzelfde, na hoger beroep en cassatie.
plaatje: Scan van een veroordeling. plaatje: Scan van een veroordeling.


De zitting voor het College van Beroep voor het hoger onderwijs (CBho) in de zaak De Jonge versus de Universiteit Leiden (zie 6 maart jl.) was afgelopen maandag, 26 mei. Het CBho gaf aan ernaar te streven binnen 6 weken uitspraak te doen.


Woensdag 14 mei 2008
Aankondiging

Aankondiging nieuw programma
Ons laatste programma is momenteel van mei 2006, maar daar komt spoedig verandering in. Op 29 mei gaat er een nieuwe versie van het PNVD programma on-line. Daarvoor zijn de afgelopen weken alvast enige veranderingen doorgevoerd op deze website. De locaties van enkele pagina's en afbeeldingen zijn gewijzigd, de website is nu toegankelijk voor blinden, en de "Buttons"-pagina is geschikt gemaakt voor nieuwe banners. Het nieuwe programma wordt 29 mei on-line geplaatst.


Woensdag 2 april 2008
Gisteren: 1 aprilgrapje

Op dit domein, www.pnvd.nl, verkocht het bedrijf OpticViScope gisteren Passive Night Vision Devices. De website waarop bezoekers belandden was een 1 aprilgrapje. Iets grappigs op zijn tijd kan geen kwaad, want de boog kan niet altijd gespannen zijn.


Donderdag 6 maart 2008
Universiteit Leiden: Update

scan: Eerste pagina van de brief van Plasterk. scan: Tweede pagina van de brief van Plasterk.
Minister Plasterk heeft gereageerd op een brief van De Jonge; scans van de brief van Plasterk vindt u links van deze tekst. Verder uitte collegevoorzitter Kuipers van de Rijksuniversiteit Groningen zich vorige week in de UK (Groninger Universiteitskrant) kritisch over het voornemen van Plasterk. (on-line, cache) Tot slot, in aanvulling op het weblogstukje van 1 februari 2008: op 3 maart heeft de advocaat van De Jonge een pro forma beroepschrift ingediend bij het College van Beroep voor het hoger onderwijs (CBho). De Jonge wilde de gang naar het CBho vermijden, maar het blijkt - vreemd genoeg - onmogelijk te zijn in Nederland om naar een civiele rechter te stappen indien men als student is geweigerd bij een onderwijsinstelling, noch voor noch na een uitspraak van het CBho. Wel blijft het mogelijk om te zijner tijd een procedure te starten bij het Europese Hof.

Op 11 maart was bovenstaande her en der in de media. (on-line, cache)
In Mare #22 (van 6 maart) staan drie on topic stukjes. (1, 2, 3, cache)
Op 12 maart vond in Leiden iemand het volledige dossier op straat. (1, 2) Dat is in ieder geval niet verloren of verspreid door De Jonge of door zijn advocaat.


Dinsdag 19 februari 2008
Censuur op internet (II)

plaatje: Tekening van een computer met de tekst CENSORED op het beeldscherm.
In steeds meer westerse landen wordt het internet gecensureerd. In onder meer de VS, Groot-Brittannië, Scandinavië en Canada wordt de strijd tegen kinderporno als rechtvaardiging daarvoor aangedragen. Op het overgrote deel van de geblokkeerde websites staat echter helemaal geen kinderporno. De Fin Matti Nikki publiceerde recent een lijst van enkele in zijn land geblokkeerde servers. (on-line, cache) Een lijst waaruit blijkt dat ook in dat land tamelijk willekeurig websites geblokkeerd worden. De internetcensuur zal, ook in Nederland, nog veel meer gaan toenemen als niemand tegengas geeft. UPC blokkeert in Nederland al websites aan de hand van een door een overheidsinstantie - de KLPD - aangedragen lijst. Ook die lijst is tamelijk willekeurig, omdat democratische controle op de lijst ontbreekt.


Zondag 17 februari 2008
Uitspraak RvdJ (II)

Medio 2007 stuurde De Jonge een klaagschrift aan de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) n.a.v. een artikel in de krant DAG (zie 18 juli 2007). Eind 2007 werd opnieuw een klaagschrift aan de RvdJ verstuurd n.a.v. een artikel in diezelfde krant, toen door PNVD-penningmeester Van den Berg. Vandaag kwam ons ter ore dat de uitspraak inzake die tweede klacht is vastgesteld en gepubliceerd. Naar het oordeel van de RvdJ is de klacht van Van den Berg gegrond. (on-line, cache)


Donderdag 7 februari 2008
Amerika keurt foltering goed

Gisteren stelde het White House dat het 'gesimuleerd' verdrinken, het zogenoemde waterboarding, dat de CIA liet toepassen op minimaal drie gedetineerden, legaal is. Bush kan ook de toekomst goedkeuring geven voor het gebruik van de techniek. Waterboarding is een vorm van foltering waarbij een persoon in de nek wordt geïmmobiliseerd, waarna water wordt uitgegoten over (en door) een doek die voor de luchtwegen - meestal in de mond - wordt gehouden. Door de verstikking en inhalatie van water ervaart die persoon het verdrinkingsproces. Dat zorgt er, in combinatie met de onwetendheid van wat er precies plaatsvindt en de kokhalsreactie die ontstaat doordat het hoofd naar achteren wordt gehouden, voor dat de persoon denkt dat de dood onafwendbaar is. Ondanks de grote kans op psychologische en lichamelijke schade (aan met name de longen en hersenen) bij waterboarding, vindt de Amerikaanse regering marteling in bepaalde omstandigheden blijkbaar acceptabel. De PNVD keurt foltering altijd af, net als het creëren van een groep extrajudicial prisoners, waaraan Amerika zich ook schuldig maakt. Voor Amerikaanse soldaten is de kans om gemarteld te zullen worden, door de keuzes van hun werkgever, mogelijk ook toegenomen.
plaatje: Tekening van waterboarding.


Zondag 3 februari 2008
Stukje Pedagogiek.net

Op Pedagogiek.net is een genuanceerd stukje geplaatst over een van de meest controversiële standpunten van de PNVD, dat aangaande verlaging van de age of consent. (on-line, cache)


Vrijdag 1 februari 2008
Universiteit Leiden: Stap 1/5

Op 7 november 2007 vond er een hoorzitting plaats van de Commissie voor de beroep- en bezwaarschriften van de Universiteit Leiden, omdat De Jonge als student geweigerd werd en hij daartegen protest aantekende (zie 12 juni 2007). Zoals dr. J.W. Holleman terecht stelde eind 2007, staan er "wezenlijke grondwettelijke en universitaire vrijheden (en grote studentenbelangen) op het spel" (url, pdf, cache). Dit krijgt een extra dimensie nu de ministerraad recentelijk heeft ingestemd met een voorstel van minister Plasterk om de wet zodanig aan te passen dat álle pedofielen voor bepaalde opleidingen geweerd kunnen gaan worden (pdf). Ondanks de tijdens de zitting gedane belofte van de commissievoorzitter dat een uitspraak binnen 6 weken zou volgen, is die er nu pas, na 12 weken. Het advies van de commissie is om De Jonge alsnog als student toe te laten, omdat een grondslag voor weigering ontbreekt. Het College van Bestuur heeft naar aanleiding van dat advies een heroverweging gemaakt, maar zij komt niet op haar besluit om hem te weren terug. De Jonge en zijn advocaat hadden die reactie van het bestuur verwacht. Voor hen was dit echter pas het begin; stap één is nu achter de rug. Tot maximaal vier aanvullende stappen volgen nog: naar de rechter, in hoger beroep, in cassatie bij de Hoge Raad, en een procedure bij het Europese Hof. (Zie de update bij 6 maart 2008!)

Vandaag was bovenstaande her en der in de media. (on-line, cache)
Zie tevens een tweede on topic artikel op de Weblog Onderwijs, van 3 februari jl. (url, pdf, cache)
Op 26 februari wijdde het AD maar liefst vier artikeltjes aan het voorstel van minister Plasterk. (1, 2, 3, 4, cache)


Maandag 7 januari 2008
Derde veroordeling

scan: Brief van het Openbaar Ministerie over de veroordeling.
Na twee eerdere veroordelingen (zie 18 mei 2007) en één vrijspraak (zie 6 oktober 2007) ontvingen wij deze week het bericht dat een persoon eind 2007 is veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het bedreigen van alle PNVD-bestuursleden. Ondanks dat vergaande bedreigingen in Nederland gelukkig niet onbestraft blijven, hopen we dat die in 2008 uitblijven.

2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 de PNVD op Twitter

------------------------------------------------------
Copyright © 2004-2010 PNVD