Reactie Uittenbogaard op artikel Joke Mat

PNVD-voorzitter Uittenbogaard is niet te spreken over het artikel van mevrouw Mat in het NRC Handelsblad. (on-line, cache) Dat heeft hij mevrouw Mat dan ook - op impulsieve wijze - laten weten.

Joke Mat,

Je hebt weer eens bewezen dat het NRC een smerige Goebbels-krant is. Helaas heb je bevestigd dat het NRC slechter is dan de Telegraaf. Iets wat ik al sinds jaar en dag weet. Je 'artikel' is pure inquisitie-journalistiek. Je hebt me 2,5 uur geÔnterviewd en alleen die dingen eruit gepikt om de PNVD weg te kunnen zetten als 'pedopartij'. Het manipulerende NRC kan nog wat leren van NRC-next. Het artikel 'Verbod 'pedopartij' zou pas kwalijk zijn' door Rob Wijnberg ( http://www.nrc.nl/opinie/article392804.ece ) geeft wel goed weer wat de PNVD voor partij is (klassiek, liberaal schrijft hij; wij noemen ons humaan-liberaal). Jou gaat het er alleen om om mensen te kleineren door eenzijdige informatie te verspreiden. Mensen die bij het interview aanwezig zouden zijn geweest zouden een heel ander verhaal gehoord hebben dat wat jij in de krant hebt gezet. Ook vind ik het min dat je mij zo lang interviewt terwijl je vervolgens zeer weinig uitspraken in het stuk verwerkt (enkele over seksonderwerpen alleen), en vooral veel andere informatie geeft. Je had beter een stuk kunnen schrijven en vervolgens mij twee minuutjes bellen voor enkele uitspraken over seks, daar je blijkbaar een seksgestoorde bent, en alleen dat in de krant wil zetten.

Er is een hoop mis in Nederland in de media, in de politiek en in de rechtspraak. Echter heb jij al mijn uitspraken hierover bewust verzwegen. De PNVD is al twee maanden in het nieuws maar wat doen 'journalisten'? Over ons schrijven en ons of niet of nauwelijks aan het woord laten of ons zeeeer selectief 'quoten'. Ook quoten tussen aanhalingstekens omdat de quotes niet eens quotes zijn maar al deels manipulaties. Schaf eens een taperecorder aan.

Bij de Telegraaf lopen veel hersenloze lui rond maar die hebben nog het fatsoen eerlijk te zijn en niet de boel te belazeren. Vandaar mijn opgebouwde haat tegenover het NRC. Helaas blijven jullie na het Fortuyn-debacle op dezelfde Goebbels-achtige manier te werk gaan. Ik geef i.i.g. geen interviews meer aan Goebbels-NRC-Handelsblad-tuig. En denk maar niet dat je een fatsoenlijk en aardig mens bent. Manipulatie heeft de joden, de homo's, en noem maar op veel ellende veroorzaakt! Eenzijdige info verspreiden en de manier waarop is ook liegen en bedriegen.

Marthijn Uittenbogaard

Wil je echt weten waar de PNVD voor staat lees dan:

http://www.pnvd.nl/mensen.html
of
http://www.indymedia.nl/nl/2005/07/29078.shtml

P.S. Mocht ik mijn baantje verliezen dan gefeliciteerd met je behaalde resultaat. De NRC denkt misschien nu van ons af te zijn en dat niemand ons nog serieus neemt maar wij proberen ons eigen verhaal naar buiten te brengen en misschien gaat het ons nog lukken ook. Ondanks het onjournalistieke klimaat in dit fascistenlandje.